Retina MacBook Pro

Apple je nedavno predstavio najnovije izdanje svog 15-inčnog notebook računala koje dolazi s odličnim retina ekranom i mnoštvom hardverskih poboljšanja. Iako Retina MacBook Pro ima noviji i jači hardver, on košta nešto manje od svog prethodnika.
Retina MacBook Pro je dosta lakši u porešenju s prethodnim modelima. Dimenzije uređaja su ostale nepromijenjene ali je kućište daleko kvalitetnije nego na starijim modelima. Ono što najviše impresionira je ekran ovog uređaja. Riječ je o odličnom retina ekranu koji prikazuje sliku rezolucije 2880 x 1800.
Kada je riječ o grafici, računar dolazi s Intel Iris Pro čipom koji je po performansama veoma sličan NVIDIA 650M čipu, no mnogo je štedljiviji i manje se grije, što može produžiti životni vijek računara. Novi grafički čip dolazi do izražaja prilikom igranja zahtjevnih video igrica. Smanjeno zagrijavanje grafičkog čipa rezultira ugodnijim i tišim radom računara. Spomenimo i to da Retina MacBook Pro dolazi s ugrađenim super brzim PCI diskom koji je nevjerovatno brz i omogućava rad bez zastajkivanja, čak i onda kada računar opteretite do maksimuma. Za kraj recimo i da baterija ovog modela traje i do sat vremena duže nego kod prethodnih modela.

Retina MacBook Pro računar

Leave a comment