Laptop VS tablet

Vjerujemo da ste primjetili da vaši prijatelji i poznanici u posljednje vrijeme više koriste tablete nego li laptope. Mnogi će reći da je tablet praktičniji uređaj jer je riječ o daleko lakšem i kompaktnijem uređaju koji nudi sve što i laptop. No, je li to zaista tako? Da li je tablet napredovao do tog stepena da može u potpunosti zamijeniti laptop.
Microsoft Surface 2 ili iPad Air 2 su tablet računari vrhunskih performansi koji specifikacijama mogu nadmašiti čak i neke desktop računare. Ovi tableti dolaze s superbrzim procesorima, odličnim grafičkim čipovima i nekoliko desetina Gb interne memorije. Riječ je o uređajima koji bez ikakvih problema mogu pokrenuti zahtjevne igre poput Call of Duty ili Grand Thef Auto. S obzirom da dolaze s ekranima osjetljivim na dodir, idealni su za rad s programima kao što su Adobe Photoshop ili Adobe Illustrator. Mnogi će reći da tabletima nedostaje jedna bitna odlika laptopa, a to je mehanička tipkovnica. No, proizvođači tableta i za to imaju rješenje. Za svaki tablet je moguće kupiti tipkovnicu koja se na tablet povezuje puteb USB ulaza ili putem bluetootha.
Kako stvari stoje, tablet računari polako istiskuju laptope s tržišta. Ostaje za vidjeti da li će laptopi uskoro postati stvar prošlosti.
tablet vs laptop

Leave a comment